Børnetestamente

Hvad er et børnetestamente og hvad bruges det til?

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente sikrer, at du kan tildele værger for dine børn, dvs. hvem der skal være de ”nye forældre” for dine børn i tilfælde af, at du går bort.

Hvorfor oprette et børnetestamente?

Du har mulighed for at tildele forældremyndigheden til en person, hvis du en dag skulle gå bort. På denne måde sikrer du dine børn en god opvækst, hvis du ikke er her længere. Når du opretter et børnetestamente, så anbefaler vi, at du tildeler forældremyndighed til en person, og samtidig tilføjer en alternativ værge, hvis den første person ikke kan overtage forældremyndigheden alligevel. Det er i sidste ende Familieretshuset, der afgør, hvem der får forældremyndigheden, men du kan have afgørende indflydelse på beslutningen gennem et børnetestamente. Det er især vigtigt at uddybe, hvorfor vedkommende ønskes at blive tildelt forældremyndigheden, da dette kan have afgørende indflydelse på Familieretshusets beslutning.

Gør det selv

495 kr
  • Opret selv
  • Video guides

Gør det selv med begrænset rådgivning

795 kr
  • Opret selv
  • Video guides
  • Rådgivning omkring det udarbejdede dokument
  • Gratis rettelser ved stavefejl mv.

Vi gør det hele for dig

995 kr
  • Helhedsbaseret rådgivning af specialiseret jurist
  • Jurist udarbejder dokument
  • Rådgivningsforsikring
  • 12 måneders gratis rettelser
Mest anvendte
Bliv kontaktet og hør mere om et børnetestamente?

Hvad skal du sørge for i et børnetestamente?

Da et børnetestamente har til formål at sikre dine børns fremtid, så er det en rigtig god idé at tage en samtale med den eller de personer, som evt. skal overtage forældremyndigheden over dine børn, såfremt du skulle gå bort. På den måde sikrer du, at personerne er bekendt med det ansvar, som du er ved at tildele dem.

Når I tager en eventuel samtale, så tal også om, hvorvidt værgen skal modtage økonomisk støtte i form af et vederlag fra dine børns arv. Dette kan være med til at støtte dine børns opvækst, og pengene må altid kun bruges på børnene, hvilket eksplicit kommer til at fremgå af børnetestamentet, hvis du opretter det hos Familie Testamente.

Forældremyndighed

Hvis du ikke har oprettet et børnetestamente, og du en dag går bort, så kan der opstå en situation, hvor flere ansøger om forældremyndigheden over dine børn. Det er op til Familieretshuset at afgøre, hvem de vurderer bedst egnet til at sørge for barnets opvækst. Har du børn under 18 år? I så fald anbefaler vi dig altid at oprette et børnetestamente. Det tager ikke lang tid, og så har du gjort dit for at sikre dine børns fremtid.

Kan jeg fortryde mit børnetestamente?

Ja, hvis du beslutter dig for, at du ikke ønsker at dit børnetestamente skal være gældende længere, så kan du få det ændret eller annulleret. Hvis du har oprettet et notartestamente, så ændrer eller annullerer du børnetestamentet hos en af Danmarks byretter, der findes i alle større byer i Danmark.

Hvis du ændrer eller annullerer dit børnetestamente, så sørg for at få eksisterende kopier tilbagekaldt. Byretten vil altid gerne hjælpe til med dette. Det tager et øjeblik og koster 300 kr.

Svar på 5-7 spørgsmål i arvesten, så finder du ud af, hvem der arver efter dig ifølge arveloven.

Hvem arver efter dig, hvis du ikke har et testamente?