Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

To mænd der går med armen om hinanden

Arv og gæld

Hvad sker der med din arv, hvis du har gæld?

Udgangspunktet er jo, at hvis man skylder penge, har en kreditor mulighed for at gøre udlæg i ens arv, og kreditoren kan gøre udlæg i værdier som penge og ejendele. Dette gælder dog ikke, hvis man har frasagt sig sin arv. På den måde kan man sikre, at ens arv i stedet går videre til ens børn.

Hvis man har gæld og derfor vil frasige sig sin arv, så skal arveafkaldet gives, mens arvelader er i live. Arvelader skal skrive under på, at arveafkaldet er modtaget. Hvis afkaldet gives efter arveladers død, så kan kreditorerne nemlig få arveafkaldet omstødt.

Det er derfor vigtigt, at arveafkaldet gives på forventet arv og ikke først på falden arv. Falden arv er, hvis man har arvet fra en, der er afgået ved døden.

Læs mere: Hvad sker der med din arv, hvis du har gæld?

Kontakt os

Har du brug for rådgivning omkring arveafkald eller andre dele af familie- og arveretten, så står vi i FamilieTestamente klar til at hjælpe dig. Få blandt andet rådgivning inden for børnetestementeindbotestamente eller oprettelse af gavebrev.

Kontakt os på 71 99 21 44 eller send en mail til kontakt@familietestamente.dk

af jurist Aqdas A. Olsen