Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

Børnetestamente

Hvad er et børnetestamente, og hvordan kan børn sikres i tilfælde af, at forældrene går bort?

Hvis man har fået børn sammen, kan man oprette et børnetestamente. Et børnetestamente er en tilkendegivelse af, hvem man ønsker skal tillægges forældremyndigheden over ens fælles børn, hvis man går bort, før børnene er blevet myndige.

Der er alene tale om en tilkendegivelse, da beslutningen om, hvem der skal tillægges forældremyndigheden altid træffes ud fra en konkret vurdering af, hvad der er det bedste for børnene på det pågældende tidspunkt. Hvis den eller de personer, man har indsat i et børnetestamente eksempelvis er blevet syge, flyttet langt væk eller det af andre grunde ikke vil være det bedste for børnene, så vil de pågældende personer altså ikke få forældremyndigheden, selvom man har indsat dem i et børnetestamente.

Det er Familieretshuset, der træffer afgørelse om forældremyndighed, og de kan lægge vægt på den tilkendegivelse, som man har lavet på forhånd i et børnetestamente.

Børn er heller ikke helt billige at have boende, og nogle forældre ønsker også at ”testere nogle penge med børnene”. Det kan eksempelvis bestemmes i et børnetestamente, at de personer, som man ønsker, skal tillægges forældremyndigheden over børnene, også skal arve et beløb, eller at der skal sættes en del af børnenes arv ind på en konto, som de nye forældremyndighedsindehavere kan hæve af til brug for børnenes forsørgelse.

Har du børn under 18 år? Så anbefaler vi altid at få oprettet et børnetestamente, så har du gjort dit for at sikre dine børns fremtid. Har du brug for at vide mere, eller at få rådgivning til netop din situation, så kontakt os på telefon 71 99 21 44, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Af jurist Katrine Lindgaard Pedersen