Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

Husk samejeoverenskomsten, når I køber fast ejendom sammen

En samejeoverenskomst bør oprettes, når man erhverver fast ejendom sammen med sin kæreste, samlever, ven eller et familiemedlem.

Med en samejeoverenskomst sikrer man klare regler for samejet om boligen. Dels regulerer samejeoverenskomsten det løbende sameje, herunder hvordan de løbende udgifter fordeles mellem parterne mv., men den regulerer også, hvordan man kommer ud af samejet, hvis det ikke længere fungerer, eller en af parterne går bort.

Køb af bolig vil oftest være en stor økonomisk investering. Det er derfor også vigtigt, at der for parterne er en stor sikkerhed omkring denne investering. En samejeoverenskomst kan sikre parterne i forhold til at komme videre fra samejet bedst muligt økonomisk, hvis det måtte blive aktuelt.

Såfremt parterne ikke har lagt det samme beløb i boligen – taget deres ejerandel i betragtning – er der også mulighed for at lave en integreret låneaftale i samejeoverenskomsten. Formålet med denne låneaftale er, at såfremt samejet ophæves, vil der i økonomisk henseende blive taget højde for, at den ene part har lagt mere end den anden.

FamilieTestamente bistår med oprettelsen af samejeoverenskomst, og vores jurister sikrer sig, at den bliver udarbejdet, så den passer netop til jeres sameje.

Læs mere om samejeoverenskomster her

Af jurist Stine Carøe Ritter