Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

To kvinder der krammer

Lav en fremtidsfuldmagt før du rammes af demens

Hvert år går omkring 1.500 mennesker med demens hjemmefra. Nogle kommer uskadt hjem, nogle kommer hjem stressede og forkomne, og nogle kommer aldrig hjem igen.

Når dørsøgende demente forvilder sig udenfor sit hjem, er de ofte forvirret og ved ikke, hvor de befinder sig. Hvis den demente ikke kan spores ved hjælp af en GPS, er det tilfældigheder, der er afgørende for, om den demente kommer hjem i god behold.

Det er derfor vigtigt, at man træffer de nødvendige foranstaltninger for at sikre sig selv og hinanden mod risikoen for at havne i farlige situationer som følge af sygdommen.

Med en fremtidsfuldmagt kan man på forhånd give samtykke til at bære en GPS. På den måde har man på forhånd taget stilling og givet samtykket, inden ens mentale tilstand er svækket i en sådan grad, at man ikke længere er i stand til at forstå betydningen af samtykket og derfor måske ikke vil give det.

Alle borgere har mulighed for at oprette en fremtidsfuldmagt, hvis de er fyldt 18 år og er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Er man diagnosticeret med en demenssygdom på et tidligt stadie, er det derfor vigtigt at få lavet fremtidsfuldmagten, mens man stadig er frisk nok til at forstå betydningen heraf.

Er I i tvivl eller har spørgsmål, så få gratis rådgivning. Kontakt os på 7199 2144 eller kontakt@familietestamente.dk

Læs mere om fremtidsfuldmagt her