Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

Pensioner & forsikringer

Pensioner og forsikringer

Udbetaling fra pensioner og forsikringer reguleres ikke af et testamente. Dette reguleres af begunstigelsesklausuler ved pensionsselskabet eller forsikringsselskabet. Som oftest fremgår det af begunstigelsesklausulen, at det er ”nærmeste pårørende” som får udbetalt summerne herfra.

Hvis pensionen eller forsikringen er oprettet eller ændret efter 2008, så vil nærmeste pårørende dække følgende personkreds (i nævnte rækkefølge):

  1. Ægtefælle
  2. Cohabiting (however, certain conditions must be met)
  3. Livsarvinger (børn, børnebørn, oldebørn)
  4. Arvinger i henhold til testamente
  5. Arvinger i henhold til arveloven
  6. Hvis ingen arvinger udbetales midlerne til boet, hvorefter summerne ikke længere kreditorbeskyttet

Hvis man er gift, vil udbetalinger fra den førstafdødes pensioner og forsikringer derfor som udgangspunkt tilfalde den længstlevende ægtefælle, hvis der ikke er bestemt andet i begunstigelsesklausulen.

Når den sidste af ægtefællerne dør, vil eventuelle udbetalinger fra pensioner og forsikringer tilfalde længstlevendes biologiske børn, som er den nærmeste pårørende på 2. pladsen efter ægtefællen – såfremt længstlevende vel at mærke ikke har etableret et samlivsforhold forinden.

Hvis man ønsker, at udbetalinger fra pensioner og forsikringer skal fordeles på anden vis, skal man ændre sine begunstigelsesklausuler ved at kontakte sit pensions- og forsikringsselskab. Dette kunne være aktuelt, hvis man ønskede at sine stedbørn skulle arve på live fod med ens biologiske børn, eller hvis man ønskede, at ens børn skulle arve ens pensioner, fremfor ens samlever.

Du kan se, hvem der er begunstiget på dine pensioner på www.pensionsinfo.dk

Har du brug for rådgivning om pensioner eller testamente, så tøv ikke med at kontakte os – Vi sidder klar til at hjælpe. Du kan kontakte os på telefon 71 99 21 44 eller på mail kontakt@familietestamente.dk

Af jurist Katrine Lindgaard Pedersen