Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

Et par der står med armene om hinanden og kigger ud af et vindue

TEMA: Ugifte samlevende

Ugifte samlevende arver ikke hinanden

Hvis man lever sammen med sin partner uden at være gift, er det vigtigt at være opmærksom på, at forholdet ikke er lovreguleret, og at man aktivt skal gøre noget for at sikre hinanden.

Det forholder sig sådan, at ugifte samlevende – med eller uden børn –  ikke arver hinanden. Går den ene bort – og efterlader sig børn – vil det være børnene, der arver. Hvis man ikke efterlader sig børn, vil det være afdødes forældre, der arver. Ejer man eksempelvis et hus sammen, vil det således ikke være samleveren, der arver afdødes andel af huset.

Med et testamente kan ugifte samlevende bestemme, at de ønsker at arve hinanden. Således kan de sikre hinanden; eksempelvis ved at længstlevende arver afdødes andel af det fælles hus. Ugifte samlevende har – efter to års fælles bopælsadresse eller hvis de har eller venter et fælles barn –  mulighed for at lave et udvidet samlevertestamente. I et sådan testamente kan man bestemme, at man ønsker at arve hinanden, som var man ægtefæller. Dette giver den længstlevende en række fordele.

Læs mere her

Kontakt Familie Testamente for at høre mere om jeres muligheder for at sikre hinanden.

kontakt@familietestamente.dk eller 7199 2144

af jurist Stine Carøe Ritter