Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

Rådgivning om testamente hos FamilieTestamente

Testamente kan være relevant for alle

Har vi brug for et testamente?

Der er mange fordele ved at oprette et testamente – også for en helt ”almindelig” familie. Herunder følger tre udvalgte fordele – I er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om lige netop jeres situation.

Arven til børnene skal være særeje

I et testamente kan I bestemme, at den arv, som jeres børn arver efter jer, skal være deres særeje. Det betyder, at børnene ikke skal dele arven med deres ægtefælle i tilfælde af, at de bliver skilt. Hvis I ikke har oprettet et testamente med særeje til børnene, betyder det, at de skal dele deres arv med deres ægtefælle ved skilsmisse. Dette er ofte ikke noget, man ønsker – og da slet ikke hvis jeres svigerbarns forældre har sikret sig, at svigerbarnets arv er særeje. I sådan et tilfælde skal jeres barn dele arven, mens ægtefællen kan tage sin arv med sig videre.

I skal arve mest muligt efter hinanden

I kan med fordel aftale i et testamente, at I skal arve mest muligt efter hinanden. Ved at gøre det, sikrer I, at I har en reel mulighed for at til- eller fravælge at sidde i uskiftet bo. En beslutning om at sidde i uskiftet bo kræver nøje overvejelser i forhold til gældsovertagelse og indskrænket rådighed over formuen, (se mere her), ligesom man ikke har mulighed for at sidde i uskiftet bo, hvis man senere ønsker at gifte sig på ny.

Hvem skal tage sig af vores mindreårige børn

I kan i et testamente tilkendegive, hvem I ønsker skal tage sig af jeres børn, hvis man går bort, før børnene er fyldt 18 år. I kan på denne måde være med til at sikre, at børnene kan vokse op i trygge og vante rammer.

Kontakt FamilieTestamente på telefon 71 99 21 44 eller via e-mail kontakt@familietestamente.dk.

af jurist Stine Carøe Ritter