Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

  Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@familietestamente.dk

Vi har feriebolig i et andet EU-land? – Skal vi oprette testamente?

Ejer I, eller drømmer I om at eje en feriebolig i et andet EU-land, f.eks. et sommerhus i sydens sol i Spanien, en skihytte i Østrig eller noget helt tredje?

Så er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan arvereglerne er i det land, hvor jeres feriebolig befinder sig. Det er nemlig ikke helt irrelevant.

Hvordan et dødsbo skal skiftes, og efter hvilke regler, afhænger som udgangspunkt af, i hvilket land afdøde havde bopæl. Såfremt afdøde havde bopæl i Danmark, er udgangspunktet, at dødsboet skal skiftes i Danmark efter de danske arveregler. Imidlertid er det vigtigt at være opmærksom på, at ejendomme i udlandet ofte skal skiftes efter arvereglerne i det land, hvor ejendommen befinder sig. Dette gælder også ferieboliger.

Den 17. august 2015 trådte den såkaldte arveretsforordning i EU i kraft (forordning nr. 650/2012 af 4. juli 2012). Selvom Danmark ikke har tiltrådt arveretsforordningen i EU, kan man som dansk statsborger stadig gøre brug af denne i andre EU-lande.

Arveretsforordningen giver mulighed for, at i et testamente i det EU-land, hvori jeres feriebolig befinder sig, kan I bestemme, at jeres feriebolig i tilfælde af dødsfald, skal skiftes efter de danske arveregler. Det er vigtigt, at man i testamentet udtrykkeligt tilkendegiver, at det er de danske arveregler, der skal gælde for ferieboligen. På denne måde kan det sikres, at jeres feriebolig skiftes efter de danske arveregler, og ikke efter eventuelt ukendte udenlandske arveregler.

Vi anbefaler, at man tager kontakt til en advokat i det land, hvor ejendommen ligger, så det sikres, at testamentet bliver korrekt udarbejdet, og lovvalget bliver udtrykkeligt tilkendegivet. På denne måde sikres eventuelle misforståelser.

Hos FamilieTestamente står vi altid klar med juridisk bistand i forbindelse med oprettelsen af testamenter, når man ejer feriebolig i udlandet, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 7199 2144 eller på mail kontakt@familietestamente.dk, hvis I skulle have spørgsmål eller har brug for at vide mere.

Af cand.jur. Nikolaj J. Christensen